Januari is de maand van de goede voornemens, oude schepen verbranden (of kerstbomen) en een nieuwe start maken. Ikzelf heb niet zo heel veel met goede voornemens. Waarom moet je daar in januari mee beginnen, en niet op 14 april? Maar goed, het was voor mij wel het moment om mijn blog te lanceren, en mijn eerste foto voor Miss Knitwit op Instagram te plaatsen. Waarom begin je daar dan in januari mee? Ik denk omdat ik het dan toch een mooi moment vond voor iets nieuws. Begonnen met elke dag 1 steek te borduren is gelukt, en nu nog volhouden!

#hoewerktinstagram

In augustus 2015 begon ik mij meer te verdiepen in het hele Instagram-gebeuren. In eerste instantie vond ik het een beetje onduidelijk, maar als snel kwam ik allerlei fantastische dingen tegen: leuke filmpjes, maar vooral mooie foto’s. Tuurlijk daar draait het op Instagram ook om! Voor wie niet zo bekend is met Instagram: er echt gaat letterlijk een wereld voor je open. Je ziet hier namelijk niet alleen de foto’s van je vrienden, maar vooral ook van mensen van over de hele wereld.  Je kunt zelf kiezen wie je wilt volgen zonder ze als ‘vriend te claimen”.  Wat ik zo leuk vind is dat je de wereld kunt ontdekken  aan de hand van je eigen interesse. Heb je zelf een mooie foto van de ondergaande zon gemaakt, dan kun je zoeken hoe andere deze zelfde ondergang gezien hebben door bijvoorbeeld te zoeken op #zonsondergang, of als je internationaal wilt zoeken #sunset. Wil je dat andere jouw zonsondergang ook kunnen zien, dan is het erg handig om deze zelfde hashtags (#) in jouw bericht te plaatsen. Tot zover de les #hoewerktinstagram in het kort.

@1yearofstitches

Hoe ik er precies bij kwam weet ik niet meer, maar waarschijnlijk kwam op mijn zoeklijn een foto voorbij van een borduurring gevuld met allerlei verschillende borduurwerkjes. Niet 1 grote afbeelding, maar allemaal verschillende kleine ontwerpjes, volledig tegen elkaar aan geborduurd. Zoiets had ik nog nooit gezien! Ik was bijna betoverd, zo leuk. En dus begon ik ‘1yearofstitches’ te volgen. De dame achter dit kunstwerk is Hannah Claire Sommerville, ze heeft ook een website en hier zie je waar ik ongeveer voor het eerst haar werk zag. Elke dag komt er een klein ontwerpje bij, variërend van een visje tot een groepje french knots. Zo leuk! Gaande weg vult de gehele ring zich met kleine kunstwerkjes en blijft er nagenoeg geen witruimte meer over. Ik wilde dit ook, echter de motivatie ontbrak nog. En dit ga je toch ook niet op 24 oktober beginnen? Zoiets start je op 1 januari, toch?

1 steekje per dag

De afgelopen maanden heb ik weinig aan handwerken gedaan, omdat de energie mij ontbrak, maar ja dan komt het einde van het jaar in zicht. Dit borduurproject leek mij zo leuk, dus dit wilde ik echt gaan doen! Noem het maar een goed voornemen, elke dag een steekje borduren. Maar ook hoop ik zo een stok achter de deur te hebben, en mijn zin en plezier in handwerken weer terug te krijgen.
En dan is het 1 januari en ben je bijna vergeten dat je dit wilde doen! Dus snel heb ik mijn grootste borduurring opgezocht, en het stukje borduurstof, dat ik op de Kreadoe had gekocht, op maat gemaakt. De borduurzijde was ook al boven water, dus klaar om te starten.  Maar ja waar begin je mee? Wat is het plan? Wat wordt de rode draad? Geen idee!

Dag 1 begon ik met een bullion rose. Ik wilde namelijk graag een bloem maken, iets wat ik nooit eerder had gedaan (in borduursteken dan). Ik leerde dus ook gelijk iets nieuws. De bloem staat voor mijzelf. Mijzelf als middelpunt van dit jaar, en aan het eind van het jaar ben ik omringd door de ervaringen en de dingen die ik meemaakte in dit jaar. Leuk toch? De kleur koos ik bijpassend aan de kleur van het logo van Miss Knitwit. De eerste stap was gezet, nu nog elke dag volhouden……

En na 1 week ziet het er dan zo uit. Elke dag plaats ik een nieuwe foto op Instagram en na een week plaats ik een close-up. De borduurwerkjes zijn soms erg klein, maar daardoor is het ook goed vol te houden. Het kost niet veel tijd, en elke dag gebeurt er wel iets waar ik de inspiratie vandaan haal voor wat ik ga borduren. Dat is dit geval wat ik heb gegeten (sushi-bowl), een serie die ik ben gaan kijken (Breaking Bad), een regenboog die ik zag, een boswandeling die ik maakte, een spontane zwemactie en de eerste sneeuw van het jaar.
Zelf ben ik er nieuwsgierig hoe mijn kunstwerk er op 31 december er uit ziet. Of ik het volgehouden heb, en wat ik allemaal beleefd hebt…….
Wil je weten wat ik deze week allemaal heb beleefd? Volg mij dan op Instagram: @miss.knitwit.nl
Doe jij ook mee met een soortgelijk project? Laat het mij weten in de comments, ik ben erg nieuwsgierig.