Gelukkig hebben we de foto’s nog…..van het Creaweekend

In december plaatste het Creaweekend een oproep: “wij zij op zoek naar bloggers en vloggers!” Ik was meteen enthousiast, want ik ken de beurs best wel goed, mag ik zeggen. Toen ik nog mijn wolwinkel had, heb ik een aantal keer als standhouder op deze beurs, in Gorinchem, gestaan. Echter was het deze keer niet bedoeling om als standhouder te staan, maar als blogger! Super grappig, want ten tijde van de oproep, had ik nog geen post geschreven.  En ik kon mezelf ook nog geen blogger noemen, nu eigenlijk nog steeds niet, of wel? Halverwege januari stonden de eerste post online, dus besloot ik de stoute schoenen aan te trekken, en nogmaals te reageren op de oproep. De organisatie was ook enthousiast en vroeg of ik een workshop wilde geven. Daar moest ik even over nadenken, want wat voor workshop kan ik dan geven?? Maar gelukkig had ik al snel een super leuk idee, en konden mijn voorbereidingen beginnen. Spannend!

Wat kan je verwachten op het Creaweekend?

Het Creaweekend is een hele diverse beurs, met ongeveer 100 verschillende creatieve deelnemers. Je kunt hier je hart ophalen als je houd van haken, breien, kaarten maken, handlettering en sieraden maken. Maar ook schilderen, taarten bakken, decoupage en mozaïeken zijn vertegenwoordigd. Oftewel; alle creatieve hobbies komen op deze beurs aan bod (dat had ik beter kunnen schrijven, want dat was een stuk korter).  Maar naast het kopen van hobbymateriaal is het ook mogelijk om leuke workshops te volgen, je te laten inspireren en beroedheden uit de creatieve wereld te ontmoeten.
Een kleine kanttekening: je kunt en mag deze beurs niet vergelijken met bijv. de Kreadoe. Het is een kleinschalige beurs, wat ik persoonlijk erg leuk vind. Het heeft iets knus en is vooral erg gezellig! Er is genoeg ruimte en tijd om alle kramen uitgebreid te bezoeken. Ook komt een deel van standhouders uit de directe omgeving, kun je later zelf eens gaan bezoeken. Parkeren is gratis, en het toegangskaartje heeft een vriendelijke prijs (lees: extra budget om op de beurs te besteden!). Ik zie alleen maar voordelen. Kortom, alle ingrediënten voor een creatieve dag zijn aanwezig op het Creaweekend. Net als ik!

Mijn specialiteit: African Flowers

“Wat is jouw specialiteit? En kun je misschien een workshop geven?” Dat is dus wat de organisatie aan
mij vroeg. Tja, wat is eigenlijk mijn specialiteit? Ik kan heel veel, maar echt een specialiteit? En waar zou ik dan een workshop in kunnen geven? Tijdens een helder moment bedacht ik mij, dat mijn Hippo’s (patroon: Heidi Bears) van african flowers altijd veel aandacht kregen tijdens deze beurs. Dus het leek mij wel leuk om iets me
t die african flowers te doen. Maar het maken van een heel beest is echt niet te doen tijdens een workshop. Ik moest verzinnen wat kleiner was, en wel in maximaal een uur te maken is. Toen herinnerde ik mij een foto van lang geleden van een omhaakte centimeter, hoe leuk is dat. Een centimeter komt altijd van pas, niet alleen voor hakers en breiers, maar ook vele andere toepassingen.

Keep Calm

Ik nam gelijk contact op met verschillende groothandels, want inmiddels was het nog maar een kleine week voordat de beurs zou plaatsvinden. De centimeters zouden woensdag binnen komen en de haaknaalden op donderdag. Garen had ik nog genoeg, dus ik koos alvast een hoop mooie kleuren. Verder moest ik nog wat regelen voor de aankleding aan de tafel. Gelukkig had ik nog een heel lang tafelkleed, en ook de bordjes voor de informatie over de workshop had ik nog.
Nu was het tijd om het patroon uit te schrijven en te printen. Alles ging zoals gepland, behalve de centimeters………..
Geen paniek, keep calm, alles komt goed, en anders verzinnen we wel iets anders. De centimeters zouden pas vrijdag geleverd worden, de dag van de workshop, maar ik kon regelen dat ze direct naar de beurs gestuurd zouden worden. Komt alles toch nog goed.

Ready for action

Vrijdagochtend waren we (mijn moeder ging gezellig mee) al vroeg op pad. Eenmaal aangekomen op de beurs, hebben we direct de tafels aangekleed en alles klaargezet. Nu was het nog wachten op de centimeters. Mijn telefoonnummer had ik achtergelaten bij de receptie, zodat ze konden bellen als het pakketje werd geleverd. Het was inmiddels tegen 12 uur, en nog telefoontje. Mijn moeder liep nog maar eens naar de receptie, maar helaas…….
Ik had de hoop nog wel, maar de moed had al ik al opgegeven. De centimeters zouden niet meer komen. En toen kwamen er 2 gezellige dames die de workshop graag wilde volgen. Ik legde de situatie uit, maar ze waren nog steeds enthousiast, en ik liet ze zien dat ze er ook een speldenkussen van konden maken. Daarop besloten moeder en dochter aan te schuiven. Het was al even geleden dat ze hadden gehaakt, maar de basiskennis was al snel weer opgefrist. Omdat het verder erg rustig was, kon ik deze cursisten goed begeleiden en dat bleek ook wel nodig. We hebben veel gelachen, en er ontzettend lang over gedaan, maar na bijna 2 uur hadden beide dames ieder 1 african flower gemaakt. Ze besloten thuis de andere flower te maken, en het dichtmaken ging ze ook wel lukken. Dus ik gaf ze (hopelijk) genoeg garen, een beschrijving en wat zelfvertrouwen mee.
Helaas voor mij, waren dit de enige dames die een workshop bij mij hebben gevolgd, maar het waren wel de meest gezellige! Ook was en voor ons nog genoeg tijd om zelf een kijkje te nemen op de beurs.

Was het een fiasco?

Je zou bijna denken dat deze hele workshop een fiasco was: geen centimeters, slechts 2 deelnemers, rustige beursdag…… Maar toch ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Ik heb weer leuke mensen ontmoet, vooral met Inge van Monsieur Mango was het erg gezellig, ik heb nog iets heel leuks gekocht (later meer hierover) en ik heb vooral veel geleerd. Achteraf gezien was het misschien maar goed dat er geen 12 mensen aan mijn tafel zaten voor een workshop, maar toch was dat ook wel leuk geweest. Ik ben rustig gebleven, terwijl ik vroeger waarschijnlijk in paniek was geraakt en enorm boos was geworden dat de centimeters er niet zouden zijn. Dus nee, het was geen fiasco, ik heb een leuke dag gehad, en voor de volgende workshop zijn alle voorbereidingen gedaan, en alle materialen al in huis! Want die centimeters heb ik na afloop van de beurs kunnen ophalen, dus we kunnen voorlopig wel vooruit. En gelukkig hebben we de foto’s nog, dus kon ik er een blog voor jullie over schrijven.

Maar nu is het voorbij……

Ja, Creaweekend Voorjaar Gorinchem is voorbij,………maar dit jaar worden er nog 5 Creaweekenden georganiseerd. Hardenberg en Venray zijn als volgende aan de beurt. En in het najaar staat Gorinchem weer op de planning: 20-22 oktober 2017. Neem eens een kijkje op de website van het Creaweekend en plan alvast jouw volgende creatieve dagje weg. En wie weet zie ik de daar!

9 reacties

 1. Inge

  Wat een leuk stuk en het was erg leuk om jou te ontmoeten! Moeten we vaker doen! 🙂
  Eigenlijk kan ik zo’n leuke centimeter ook wel gebruiken.. Sowieso ben ik de mijne altijd kwijt! Ik had eigenlijk ter plekke je workshop moeten doen! 🙂

  • miss_knitwit

   Wat leuk om te horen dat het wederzijds is, en het lijkt me ook erg leuk om je vaker te ontmoeten. En die centimeters heb ik inmiddels genoeg, dus ik zal zorgen dat als we elkaar zien, dat ik dan 1 of meerdere centimeters mee neem. Komt goed 🙂 !

 2. Jannie van der kuyl

  Hoi ik was smorgens wel langs gelopen en bij je nijlpaard gestopt. Ook je mooie centimeter bewonderd. Maar even bij kletsen zat er niet in. Je was er nog niet denk ik of zelf shoppen. Ik dacht ik ga straks nog even kijken bij de workshop maar mijn moeder was moe en wilde graag naar huis. Dus ik ben je mis gelopen. Misschien de volgende keer

  • miss_knitwit

   Wat jammer dat ik je gemist heb 🙁 . Ik heb een paar gedacht: “Hey, ik heb Jannie nog niet gezien, want die zou komen.” En inderdaad was ik dan waarschijnlijk zelf even een rondje lopen om foto’s te maken. Hopelijk volgende keer beter.

 3. Marijke Kappert

  Leuk weer eens wat van je te zien en horen.
  Ik zag pas te laat dat er een beurs in Dordrecht was, anders was ik even langs gekomen.
  Doen we in oktober over.
  Veel succes verder.

  • miss_knitwit

   Hey Marijke, ook leuk om van jou een berichtje te lezen. De beurs is in Gorinchem, hihi, ietsje dichterbij. Wie weet ben ik er in oktober ook weer. En als ik eerder nog naar een andere beurs ga, dan hoop ik dat ik het sneller kan aankondigen. Dit was echt heel last-minute. Hoop je daar, of hier in de stad, weer te zien.

 4. Renske

  Het was erg gezellig lange workshop en de centimeters zijn af! En we hadden genoeg draad! Ook het haakvirus is aangeslagen en zijn beide begonnen met een volgend haakproject. Bedank voor de goede tips en motivatie! Groetjes Jacqueline en Renske

  • miss_knitwit

   Hoi Renske en Jacqueline, wat super leuk om van jullie te horen! Jullie hebben mijn dag op de beurs helemaal goed gemaakt. En wat prettig om te horen dat ik genoeg garen meegegeven heb, fieuw, en ook fijn dat ik jullie heb kunnen motiveren en heb kunnen aansteken met het haakvirus. Was de beschrijving goed te volgen?

   • Renske

    Ja de beschrijving was goed te volgen en het tweede bloemetje ging gelukkig ook een stuk sneller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2021 Miss Knitwit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑