Draadjes & praatjes op de Knit & Knot

Met Tilburg heb ik een wat aparte verstandhouding. Ik kan niet zeggen dat ik van deze stad houd, maar het heeft mij wel veel moois gebracht. In Tilburg heb ik namelijk mijn opleiding tot coupeuse gedaan en hier is de liefde voor draadjes en lapjes echt opgebloeid. Drie jaar lang was deze stad mijn studentenstad, maar buiten mijn opleiding om was ik er niet vaak te vinden. Sinds kort kan ik Tilburg weer wat meer waarderen als DE Textielstad van Nederland, met uiteraard het Textielmuseum, maar ook met een mega stoffen/fournituren winkel met de toepasselijke naam Textielstad. En niet te vergeten, wat mij betreft, de leukste beurs op het gebied van haken, breien en andere draadjes: Knit&Knot, Brabantse brei- en haakdagen.

Rondje beurs

Wat een geluk dat ik zo dicht bij deze leuke beurs woon! Ja, echt, daar ben ik zo blij mee. ’s Morgens rustig wakker geworden, ontbeten en op mijn gemakje naar Tilburg gereden. Vervolgens nog een paar rondjes gereden voor een parkeerplek zo dichtbij mogelijk, wat best lastig was, maar wel is gelukt. Moeders is met vakantie, dus deze keer ging ik alleen en geloof me, dat vind ik ook niet erg. En om te zeggen dat ik echt alleen was? Nou nee! Het wemelt er van de (met name) dames.
In het begin was me dat een beetje te veel, daarom besloot ik eerst maar even langs te gaan bij Irene van Atelier Poppendroom (van wie ik een entreekaartje kreeg) om even bij te kletsen. Daarna begon ik aan mijn eerste rondje langs alle kraampjes en stands om een indruk te krijgen wat er allemaal te koop was. Ja, inderdaad het eerste rondje, want er volgde er hierna nog meer. Onder andere een rondje om foto’s te maken, een rondje om daadwerkelijk dingen te gaan kopen, een rondje om tijd te rekken om te wachten tot mijn garen ‘klaar’ was…….. je snapt het wel, ik heb heel wat rondjes gelopen.

Ontmoeten

Wat mij opviel tijdens 1 van mijn vele rondjes, was dat deze beurs niet alleen een plek van kopen en delen van een hobby is, maar ook zeker van ontmoeten. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het viel mij tijdens deze beurs erg op. Voor mij is een beurs vaak een weerzien van mensen die ik heb ontmoet op andere beurzen als standhouders, maar ook van klanten die ik heb leren kennen (hoewel het  ook kan voorkomen dat je elkaar helemaal niet ziet op zo’n beurs terwijl je er wel allebei bent, hè Mieke).  Dit laatste zag ik ook gebeuren bij andere standhouders.
Wat ik ook zag was dat vloggers/bloggers elkaar voor het eerst in real life ontmoeten op deze beurs. Ze kennen elkaar van de blogs of vlogs, maar hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet, dat is best wel grappig om te aanschouwen. Daarnaast heb ik ook weer nieuwe mensen leren kennen. Soms praat ik heel makkelijk met mensen, zo hoorde ik een vrouw tegen haar vriendin zeggen: “Nee, we lopen zo, anders raak ik de draad kwijt.” Kennelijk hoorde ze zelf de toepasselijke woordgrap niet die ze maakte, maar ik wel! Dan kan ik het niet laten om er iets over te zeggen. Maar als ik geen duidelijk openingszin heb, dan vind ik dat erg lastig. “Hé, ik ken jouw van youtube, maar jij mij niet”, met zoiets kan ik echt geen gesprek beginnen.

Praatjes maken

Op de Knit&Knot staat een lange tafel waar je bloggers, vloggers of specialisten kunt ontmoeten. Hier zitten de dames (en ook een heer), bij wijze van spreken, te wachten om met jou of mij een praatje te maken. En toch voelt het een beetje gek om dat te doen. Na eerst met de dames van Club Geluk een babbeltje te hebben gemaakt, ben ik uiteindelijk maar gewoon naast Puk Vossen (van Bureau Vossen) gaan zitten en zo een gesprek begonnen. Hoewel ik nog geen vlog van haar had gezien, wist ik wel dat ze ‘een bekende binnen de haak- en breiwereld’ is. Het was heel leuk om haar gesproken te hebben en ze gaf me nog een goede tip mee om mijn gestelde doel te bereiken.  Dank je wel daarvoor!

En terwijl ik met Puk zat te kletsen, raakte ik ook in gesprek met Anna van Weldraad. Zij runt een breiwinkel in het hart van Amsterdam. Haar missie is zoveel mogelijk met natuurlijke materialen te werken en hiermee een steentje bij te dragen aan het verkleinen van onze footprint op deze aarde. Gaaf toch?! Op haar stand waren prachtige garens te vinden, maar ook een unicum in Nederland (althans, ik had het nog niet eerder gezien): Zenbroidery, het inkleuren van een tekening met garen ipv potloden.  Anna heeft mij ook iets heel gaafs gevraagd en als ik daar zelf een antwoord op heb, dan horen jullie daar meer over! Spannend…..

Als laatste had ik nog een leuk gesprek met Geja van Draadkracht. “Sterk door handwerk” is haar motto: je wordt letterlijk sterk van handwerken. Het verbindt, geeft rust, stimuleert creativiteit en geeft zelfvertrouwen. Ze verkoopt prachtige garens en daarnaast verft ze ook garens. Bij Geja volgde ik een knetter leuke workshop. Hieronder lees je er nog iets meer over.

De buit

Na al dat geklets zijn jullie vast ook erg benieuwd wat ik allemaal heb gescoord. Ik had mij voorgenomen om gewoon op de beurs te bekijken wat ik eventueel wel en niet zou gaan kopen en mezelf niet vastleggen met een budget of lijstje. Op twee dingen na: ik wilde heel graag HiyaHiya sokkennaalden kopen en meedoen met een workshop. Tipje van de sluier: dat is gelukt!
Hier zien jullie wat ik allemaal gekocht heb:

 • Als eerste kocht ik 2 HiyaHiya bamboe rondbreinaaldjes bij Batts and Threads. Het zijn kleine pennen met een kort draadje, geschikt voor het breien van sokken. Ik heb hier al veel over gehoord en ben enorm benieuwd hoe ze breien. Ik heb dikte 2,5 mm en 3 mm gekocht met een lengte van 23 cm.
 • Van Club Geluk heb ik een kaart/flyer met op de achterkant een beschrijving voor het maken van een klaproos.
 • Bij Sweet Apple Designs kocht ik een bol Regia Pairfect Socks in de kleur Tango. Uit 1 bol kan ik twee precies dezelfde sokken breien, die van licht naar donker en weer terug naar licht roze gaan. Ik wilde eigenlijk Arne&Carlos Design sokkenwol kopen, maar de beschikbare kleuren stonden mij niet zo aan, dus daarom kocht ik deze enorm roze bol. Deze past in ieder geval goed bij het logo van Miss Knitwit.
 • Bij Breiwinkel zag ik direct al een prachtige streng Opal Sokkenwol. Ik heb even getwijfeld of ik deze wilde kopen of niet. Echter de kleuren spraken mij zo erg aan, dat ik hem niet kon laten liggen. Het is uit de (wat oudere) handgeverfde collectie: lasst Blumen sprechen.
 • Van Hennie van ‘t Trendje in Goirle kreeg ik een bijzonder pakketje. Dit heeft alles te maken met Koningsdag en ga ik later meer over vertellen.
En verder nog……

Ja, het meest bijzondere item staat niet op de foto en dat heeft een reden: hij hangt namelijk te drogen. Te drogen? Jup, ik heb namelijk garen geverfd en die moest ik na afloop thuis uitspoelen en laten drogen. Ho, even terug….. wat heb ik gedaan? Ja, dit is even in het heel kort: ik mijn eigen streng sokkengaren geverfd bij Draadkracht. Ik ben super enthousiast en het was echt geweldig, maar ik ga er voor nu nog niet te veel over vertellen. Sterker nog, ik ga er voor nu niks meer over vertellen! Het is namelijk zo’n geweldige ervaring geweest dat ik er een aparte blog over ga schrijven.

Dus dat was het voor nu. Morgen (zondag) is de laatste dag van Knit&Knot en het is zeker een aanrader om te gaan. De beurs is niet super groot (ongeveer 70 standhouders), maar elke stand heeft te maken met breien en haken (geen kaarten/papier etc) en wat dat betreft dus interessant. Voor degene die nog wil gaan en geen kaartje heeft: ik heb er nog 1 over en die mag je bij mij thuis komen ophalen. Laat het maar weten!

5 reacties

 1. Judith van den Bergh

  19 maart 2017 at 09:54

  Leuk om je blogs te lezen, Michelle. Mis ons gezellige gebep in je winkel namelijk wel. Blijf ik toch nog een beetje bij. En dat boekje over boeketten breien? Dat wekte mijn nieuwsgierigheid enorm!

  • miss_knitwit

   19 maart 2017 at 10:33

   Nou Judith, dat mis ook hoor! En inderdaad, zo blijf je een beetje op de hoogte ? Dat boeket breien is onderdeel van het boek Club Geluk en het geheim van de gebreide ham (lijkt me ook wel wat voor jou, hihi)

 2. Wat een leuke blog heb je geschreven zeg! Jammer dat ik je niet ontmoet heb (of in ieder geval niet bewust 😉 ). Spreek me de volgende keer gerust aan hoor! Superleuk om andere bloggers te spreken en ontmoeten! Ik ga je volgen!

  • miss_knitwit

   19 maart 2017 at 22:03

   Hoi Sietske, wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Ik ben nog nieuw in de blogwereld en ken dus ook nog niet iedereen 😳 Leuk dat je mij gaat volgen, en als ik je de volgende keer zie, dan zal ik je zeker aanspreken (hoe spannend en gek ik dat soms dus ook vind, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 Miss Knitwit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑