Alles op een rijtje

Herkennen jullie dat? Je wilt zoveel doen, hebt zoveel ideeën, maar je mist de motivatie en ondertussen gebeurt niks. Ik heb momenteel zo’n piek en handwerkdip tegelijk. Super vervelend vind ik dat, maar wat doe je er nou aan? Ik heb hier helaas ook de oplossing niet voor, maar ik denk wel dat het handig is om alles eens op een rijtje te zetten. Dat ga ik dan maar eens doen, want het fijne aan een lijstje is wel dat al je iets klaar hebt, dat je het kunt afstrepen.

WIP’s

Kennen jullie te term WIP? Work in Progress, oftewel projectjes die op de naald staan. Ik heb er een heleboel en ga ze proberen voor jullie en mezelf op een rijtje te zetten:

 • Scheepjes Hygge CAL (Crochet ALong): deze hebben jullie al wel voorbij zien komen. Momenteel is week 8 bezig, maar ik ben nog bij het begin van week 6. Waarom werk ik hier niet aan verder? Ik denk dat dit komt omdat ik voor deze CAL zelf mijn kleuren heb uitgekomen. Dat is super leuk en ook heel erg lastig. Het patroon kan ik in grote lijnen volgen, maar de kleuren voor het borduren moet ik zelf invullen. De eerste twee weken ging dat goed. In week 3 was ik er al minder tevreden over. Week 4 vind ik weer owkee, maar nu mag ik straks het grote middenstuk gaan borduren en daar zie als een berg tegenop. Daar komen alle kleuren samen en ik ben bang dat ik het helemaal ga verprutsen……….
 • Proefhaken voor De Hakende Hollander: Loes vroeg of ik haar eerste patroontje wil proefhaken. Ik ben er al aan begonnen, maar ik ben verre van klaar (sorry, Loes). Uiteraard vind ik dit heel leuk om te doen, ook omdat het zo schattig gaat worden, maar toch pak ik het er niet snel bij. Geen idee waarom!
 • Brioche breien: een nieuwe techniek die ik wil leren. Het is echt een te gekke techniek, maar je moet er echt je hoofd bijhouden. Momenteel is er nog een KAL (Knit ALong) gaande, waarbij je prijzen kan winnen met jouw FO (Finished Object; project wat af is). De KAL is nog maximaal 2 weken weken open om een FO te showen, maar ik moet de techniek nog leren……. ik geloof dat ik dit project moet laten varen!
 • Zomersjaal: eerlijk gezegd is dit geen WIP, want hij staat nog niet op de naalden. Op Instagram konden jullie zien dat ik een nieuwe zomerjurk heb gekocht en ik bedacht dat mijn gewonnen knot Knit me Again garen van Draadkracht hier wel heel erg mooi bij zou passen. En dat is ook zo en bij dit garen heb ik nog 2 andere kleuren garen gevonden die perfect passen. Het mooie is dat die bollen ook gemaakt zijn van gerecycled garen. Maar ik heb nog geen geschikt patroon gevonden. Wel ben ik een beetje proeflapjes aan het maken om de juiste naalden te vinden en te zien of de kleurencombinatie gaat werken. En het gaat heel mooi worden en ik denk dat ik zelf een patroon moet gaan verzinnen hiervoor. Dat vind ik niet erg, maar is wel lastiger dan gewoon het garen, naalden en het patroon pakken en beginnen. Het zal veel uithalen worden en dat is nooit leuk.
IMH’s

Uhm, deze term kennen jullie waarschijnlijk geen van allen, ik heb hem namelijk net bedacht: In my Head, oftewel ideeën die nog in je hoofd dwalen. En die heb ik een heleboel…….. Die ideeën verzamel ik in letterlijke zin rondom mijn haakplekje, dat betekend op en naast de bank en ook een stukje van de vensterbank. Dat lijkt niet veel, maar naast de bank kan heel wat staan! Voor deze ideeën in mijn hoofd verzamel ik garens, patronen, naalden om iets uit te testen en die komen dan rondom mijn haakplekje terecht. Dat stapelt zich soms behoorlijk op en er gebeurt verder niks mee. Gelukkig vroeg mijn man van de week om dit hoekje op te ruimen. Uiteraard heb ik dat gelijk gedaan, want ik werd er ook een beetje gek van. Nu is het lekker weer opgeruimd en kan het verzamelen weer opnieuw beginnen. Mijn huidige IMH’s:

 • Phil Coton 2 test: Op de H+H beurs in Keulen kreeg ik van Phildar een paar bolletjes Phil Coton 2. Deze wil ik graag testen om het verschil te kunnen zien met de Phil Coton 3. Nu wil ik allesbehalve ondankbaar overkomen, maar de kleuren die ik kreeg (meer was er ook niet) waren niet heel inspirerend: grijs, taupe en groen. Dit projectje zit nog in mijn hoofd, omdat ik nog niet goed weet wat ik er mee zal maken.
 • Paashaas: met name op Facebook zie ik van die geweldig leuke (paas)haasjes voorbij komen. In een krans of gewoon als mega haas. Super leuk, maar Pasen is al volgende week, dus dit project moet ik denk ik voor nu echt uit mijn hoofd laten wegglijden.
 • BritKnitKAL: deze KAL is georganiseerd door een Engelse indie dyer (independent dyer; iemand die op kleine schaal garens verft). Hierbij is het de bedoeling iets de maken met handgeverfd garen afkomstig van een indie dyer uit de UK (United Kingdom). Ik heb al garen besteld, omdat er voor deze KAL nog tijd genoeg is en omdat ik graag een keer aan een KAL wil meedoen. En natuurlijk omdat ik hoop iets te winnen, haha!
 • TableTopKAL: bij deze KAL is het de bedoeling een project te maken geïnspireerd op een bordspel. Super origineel, maar de tijd is beperkt. Ik heb hiervoor al garen besteld (zie BritKnitKAL), maar nog geen patroon. Bijna elke vrijdag spelen wij bordspelen bij vrienden en het spel wat nu het meest wordt gespeeld is Dead of Winter. Ondanks dat ik het spel heb gekocht voor mijn man, ben ik degene die het minst vaak mee doet. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik liever ga haken of breien in het gezelschap van mijn vrienden. Ook kun je het maar met maximaal 5 mensen spelen en ik offer mij dan graag op. Het spel gaat over het overleven van een strenge winter in een postapocalyptische wereld.  Zombies alom en het garen wat ik bestelde heet: Not So Fresh Zombie. Goede combie, nu nog een leuk patroon vinden.
 • Pairfect van Arne & Carlos: deze leuke bol kocht ik op de Knit & Knot. Nu lijkt het mij leuk om hiervan een mooie sok te maken met een heel klein werkje of kabeltje. Ik heb nog niet echt naar een patroon gezocht en dit idee staat niet al te hoog op mijn ranglijstje.
 • Nog meer sokken: ik heb nog 2 bollen met prachtige sokkenwol gekocht (1 hiervan kocht ik in Keulen, ook van Arne & Carlos). Hiermee kan ik dan ook gelijk mijn HiyaHiya sokkennaaldjes uitproberen.
 • Gratis patroon voor jullie: hierover ga ik niet te veel zeggen….. het idee is om een paar varianten uit te werken en het patroon hier gratis met jullie te delen. Dit idee zit al iets langer in mijn hoofd, maar ik wil het eerst helemaal klaar hebben. Ook omdat ik natuurlijk bang ben dat iemand anders ermee vandoor gaat! Met het maken en uitwerken gaat nogal wat werk zitten, maar het staat wel hoog op mijn prioriteitenlijstje. Toch maar eens een begin gaan maken??
De oplossing voor een handwerkdip?

Zoals je ziet een hoop ideeën en projectjes op de naald, maar in werkelijkheid gebeurt er niet zo veel. Ja, ik borduur elke dag een klein stukje (hoewel ik dat gisteren niet deed), maar verder komt er niet zoveel van de naalden af. Waarom niet? Ik kan het jullie helaas niet zeggen. Is dat erg? Op zich natuurlijk niet, maar als ik niks maak, heb ik ook weinig om over te schrijven…..

Het is dus min of meer wel noodzakelijk dat ik aan het handwerken blijf. Ook vind het heerlijk om dingen te maken, het maakt me rustig. Wellicht ben ik een beetje overspoeld met WIP’s en IMH’s en helpen deze lijstjes om een beetje orde te scheppen in de chaos in mijn hoofd. Ik dacht namelijk veel meer WIP’s te hebben en toch valt het mee. Dat idee maakt mij al rustiger. Daarnaast was het opruimen van mijn zitplekje ook een goed idee. Het ligt mij nu niet meer aan te gapen en te roepen: “brei mij”. Dat brengt ook veel rust. Hoewel er zich al weer dingen beginnen te verzamelen, maar dat zal denk ik altijd wel gebeuren.

Een oplossing voor een handwerkdip heb ik dus helaas niet. Wat ik wel weet, is dat je handwerken niet moet afdwingen, je moet het doen omdat je het leuk vindt. En gaat het even niet? Dan gaat het even niet. Het komt vanzelf weer terug.

Hebben jullie weleens een handwerkdip? Wat doen jullie er dan aan of mee? Ik ben erg nieuwsgierig.

5 reacties

 1. Hoi Michelle, ik heb ook zeker wel eens zo’n dip hoor. Dan pak ik een spannend boek en doe niets totdat dat uit is. Maar wat mij het meeste helpt is een bezoekje brengen aan iemand die energie te over heeft. Die maakt je vaak weer enthousiast om aan van alles te beginnen. En dan is het soms nog een kwestie van doorzetten.
  En ik heb ook WIP’s en IMH’s. Ik denk dat iedereen die hobby’s heeft die wel heeft.
  Ik heb ze niet alleen met haken en breien, maar ook op het gebied van gelaatkunde, kaarten maken, genealogie. Haha, eigenlijk altijd tijd te kort dus.
  Neem gewoon de tijd om je enthousiasme terug te krijgen en ga dan weer lekker aan de slag.
  En jij hebt een hoekje naast de bank, ik heb een hele kamer die vol ligt met ideeen en rommeltjes die ik denk ooit nog eens nodig te hebben. Ook dat moet nodig opgeruimd worden!
  Groetjes, Monique

  • miss_knitwit

   21 april 2017 at 17:52

   Blij te horen dat ik niet de enige ben. En wat een goede tip om iemand met veel energie te bezoeken!
   Ik heb het in dit geval maar over mij heen laten komen en inmiddels is de drive weer aardig terug.

 2. ???????????

  Omdat bij dippen en pieken nooit genoeg gekust kan worden !

 3. Oooh, die IMH is herkenbaaar. Mag ik de term stelen van je :P. En wat betreft de WIP’s… laat ik het daar maar helemaal niet over hebben ;-). Supertoffe blog en blij dat ik niet de enige ben met haakstruggles!

  • miss_knitwit

   21 april 2017 at 17:49

   Natuurlijk mag je die term gebruiken Siets! Ik denk dat iedereen die struggles wel eens heeft. En ik geloof dat ik afgelopen tijd ook niet de enige was, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2019 Miss Knitwit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑