Vorige keer vertelde ik jullie over mijn handwerkdip (nog bedankt voor jullie tips!). Ik heb de dip zoveel mogelijk over mij heen laten komen en de echte motivatie kwam terug toen ik echt aan de slag ging met Missy van de Hakende Hollander en het garen uit Schotland voor de BritKnitKAL en TableTopKAL binnenkreeg. De deadline voor 1 van deze KAL’s kwam al in zicht en om deze te kunnen halen moest ik gewoon aan de slag. Voor mij is tijdsdruk de beste motivatie blijkt maar weer eens. Intussen heb ik weer van alles gedaan en daarom leek het mij wel leuk om samen weer even langs de lijstje van vorige keer te gaan voor een overzichtje.

WIP’s:
 • Scheepjes Hygge CAL (Crocet ALong): De achterstand is nog wat groter geworden. De weken zijn verder gegaan en ik bijna niet. Vorige week deed ik een poging de draad weer op te pakken. Helaas werd mijn werk een stuk breder, dus dat stuk moest ik weer uithalen. Dat heb ik gedaan en weer opnieuw begonnen. Nu ging het beter, maar ik moet nog een stukje verder voordat ik weer kan gaan borduren.
 • Proefhaken voor De Hakende Hollander: Missy is klaar! (Zie hieronder meer daarover)
 • Brioche breien: het proeflapje is gelukt, maar het idee om een geheel project te maken en af te maken heb ik laten varen. Wel heb ik het boek met de techniek in huis, dus mocht ik weer tijd en zin hebben dan ga ik hier zeker weer mee oefenen.
 • Zomersjaal: nog niet mee verder gegaan. Het weer is nog niet goed genoeg om mijn jurk aan te trekken en daarom heb ik andere projecten voorrang gegeven.
IMH’s:
 • Phil Coton 2 test: Nog niks mee gedaan. Terwijl ik dit schrijf bedenk ik mij dat de grijze misschien wel heel goed bij mijn Zombiegaren past.
 • Paashaas: Pasen is al voorbij en zoals ik al voorspelde heb ik dit project laten varen.
 • BritKnitKAL: het garen is binnen. Ik heb er ook al iets mee gemaakt (zie volgende punt) en moet er nog iets bijmaken om voldoende garen te gebruiken. Wat ik wil gaan maken weet ik al, nu nog doen, haha.
 • TableTopKAL: Klaar! Een patroon heb ik niet kunnen vinden, dus ben ik zelf aan het rekenen, tekenen, breien, uithalen en opnieuw breien geslagen. Het was niet makkelijk, maar ik ben super blij met het resultaat. Laat vertel ik jullie hier meer over.

 • Pairfect van Arne & Carlos: nog niks mee gedaan.
 • Nog meer sokken: ook nog niks mee gedaan.
 • Gratis patroon voor jullie: hiervan heb ik al 1 variant gemaakt. Ik weet ook wat ik nog aan het patroon moet aanpassen, maar eerst wil ik nog zoveel mogelijk varianten maken.
Proefhaken voor de Hakende Hollander

Zoals ik vorige keer al schreef, vroeg Loes of ik haar eerste patroontje wil proefhaken. Uiteraard, dat is een hele eer. Ik was er direct aan begonnen, maar van afmaken kwam het niet. Uiteraard wist ik dat Loes zsm mijn bevindingen wilde weten. Via Facebook zag ik dat ze ook andere proefhakers had gevonden (wat altijd een goed idee is) en ik voelde de druk om het af te maken. Terwijl ik bezig was stuurde Loes een appje. Hoe ver ik was. Met het schaamrood op mijn kaken moest ik toegeven dat ik nog bezig was. Dat was weer extra motivatie om het af te maken!! Dus ik ging hard aan de slag.

Die avond kwam ik een heel eind met Missy. Nu moest ik het jurkje en de haren nog. Het jurkje is gemaakt van stof en dus daarvoor moest ik achter de naaimachine kruipen. Laat dat voor mij nou geen enkel probleem zijn. Maar ook voor de beginner is dit heel goed te doen! De haren worden er met een mooie techniek opgenaaid. Ik kende deze techniek nog niet, dus ik heb in ieder geval ook nog iets geleerd van dit patroon.

Tussen het haken door heb ik al mijn bevindingen doorgegeven aan Loes. Er stonden geen fouten ofzo in het patroon, maar bepaalde dingen zou ik anders formuleren of zouden onduidelijk kunnen zijn. Hopelijk is ze er niet gek van geworden en ongetwijfeld heeft ze iets heel moois van gemaakt.

Het patroon van Missy is te koop via een speciale facebookpagina van de Hakende Hollander: klik hier!

Mocht je dit patroon nu helemaal te gek vinden, maar nog een beetje spannend om zelf aan te beginnen? Loes geeft binnenkort 2 workshops bij Atelier Bonita-Loka in Wagenberg. Er zijn nog plaatsjes vrij en reserveren kan via deze link.

Ik heb veel plezier beleefd aan het maken van Missy. Er worden diverse technieken gebruikt en het patroon is duidelijk uitgelegd. Door variatie in stofjes en kleuren garen kan ieder het popje aanpassen naar eigen wens. Het gaf mij in ieder geval een extra motivatie om aan de slag te gaan en uit de dip te komen. Hoe leuk is dat!