Afgelopen week ontving ik een mailtje dat er een pakketje naar mij onderweg was van Scheepjes. Super leuk, maar ik was ook mega nieuwsgierig wat er in zou kunnen zitten. Ik had werkelijk geen enkel vermoeden. Gelukkig liet de bezorger niet lang op zich wachten en kon ik het pakketje in ontvangst nemen.
Maar wat zit er nou in? De titel heeft het natuurlijk al verraden: de nieuwe Yarn van Scheepjes!! Jeeeh!

Book-a-Zine

Yarn is niet zomaar een patroonblad, het is een zogenoemd book-a-zine. Een boek in de vorm van een tijdschrift. Dat maakt het erg handzaam, makkelijk mee te nemen en ziet er geweldig uit. De Yarn bevat niet alleen patronen, ontworpen door de bekende Scheepjesbloggers (oa Carmen Jorissen van Crafty Queens en Dedri Uys van Look at what I made), het geeft ook een hoop inspiratie. Dit doen ze door middel van prachtige foto’s en ontwerpen, maar ook worden er designers uitgelicht. Daarnaast vind je in deze editie nog een artikel over scharen, borduren met lint en de favorieten van blogster Christa Veenstra (misschien bekend van de ontwerpen met pauwenveren). Het book-a-zine leest weg als een tijdschrift en achterin vind je alle beschrijvingen van patronen. Wat ook heel handig is: de laatste bladzijden bieden ruimte voor notities en het plakken van plaatjes. Plus het laatste blad kun je uitvouwen en daarop vind je een handig overzichtje met alle gebruikte afkortingen en het heeft een aantal uitsparingen waar je je gebruikte garen aan kan vastmaken en kunt opschrijven welk garen je hebt gebruikt.

Tropisch tintje

Yarn 3 staat helemaal in het teken van een tropische zomer: exotisch fruit, paradijsvogels, cocktails en tropische planten. Een deel van de projecten is te zien tussen prachtige groene planten en dat gaf mij direct een zomers gevoel (Ik heb zelf het sterke vermoeden dat veel van de foto’s zijn gemaakt in de Hortus Botanicus in Leiden, aangezien hier ook een heel klein stukje over in staat). Het book-a-zine bevat 15 verschillende projecten waaronder oa verschillende sjaals en dekens, maar ook een lang vest, een wandkleed, een puzzelbal en espadrilles. De meeste projecten zijn gehaakt, maar breien en naaien komen in dit nummer ook aan bod.

 

Uiteraard ‘moest’ ik voor deze review ook even iets maken uit deze editie. Omdat een deken niet 1-2-3 gemaakt is, koos ik voor het kleinste projectje. Eerlijk gezegd is het maar een onderdeel van een project. Er staat namelijk een super gezellige ananasslinger in, ontworpen door Nerissa Muijs, en voor het testen besloot ik 1 ananasje te maken. Ik gebruikte gewoon katoen uit mijn eigen voorraad. Het patroon staat helder beschreven, maar zoals met alle patronen is goed lezen heel belangrijk. Ikdenk dat ik wel een foutje heb gemaakt. Mijn ananasje ziet er namelijk iets anders uit en dat heeft te maken met de vraag wat nu precies de eerste steek is. Daarnaast heb je voor de blaadjes groene chenilledraad nodig, maar dat had ik niet in huis. Daarom heb ik zelf maar wat verzonnen en dat pakte goed uit. Conclusie: het resultaat is misschien iets anders dan het voorbeeld, maar ik ben erg tevreden. Volgende keer zal ik beter opletten over wat nu precies de eerste steek is en dat wordt hij nog mooier.

Eindoordeel

Ik kan maar 1 conclusie trekken over het book-a-zine van Scheepjes: geweldig! Ik ben zo positief verrast door deze Yarn, dat ik zeker ook de eerdere en alle komende edities nog wil aanschaffen. Niet dat ik had verwacht dat Yarn geen geweldig boek zou zijn, maar ik heb er nog nooit 1 in mijn handen gehad. Je ziet dat er veel aandacht is besteed aan het samenstellen van de projecten, de foto’s, maar ook zeker de extra artikelen. Het tropische thema is goed doorgevoerd en de projecten zijn prachtig en heel divers. Ik ben zo blij dat ik een exemplaar mocht ontvangen van Scheepjes, laat die tropische zomer nu maar komen!

Adviesverkoopprijs is € 7,95 en is te koop bij jouw Scheepjesdealer (die kun je hier vinden).

Winactie

Wil jij een exemplaar van Yarn 3 winnen? Doe dan direct nog mee met de winactie van Scheepjes en maak kans op je eigen exemplaar. Maandag trekken ze een winnaar, dus twijfel niet te lang en vertel Scheepjes naar welke tropische plek jij deze Yarn 3 zou willen meenemen.