Knit-Along Herfst

In oktober merken we dat de dagen toch echt weer korter worden, het sneller donker is en kouder begint te worden. Maar oktober is ook de periode dat de herfst zijn mooiste kleuren laat zien, je de leukste handwerkbeurzen kan bezoeken en dat het slechte weer een mooi excuus is om heerlijk binnen te blijven….. met een fijn handwerkje natuurlijk.
IMG_20191023_205615_643
Deze oktober wilde ik proberen meer afstand te nemen van mijn telefoon en meer tijd te nemen voor een breiproject. Ik merkte dat ik veel tijd op een beeldscherm doorbracht, zowel voor mijn werk, als thuis (telefoon, computer, tv). In gezelschap kan ik mijn telefoon overigens prima laten liggen hoor, maar daarbuiten zit ik vaak wel naar een beeldscherm te kijken. Mirjam Molenbeek heeft mij alvast een beetje geholpen een stap in de goede richting te zetten, met haar #mmherfsthandwerk. Nieuwsgierig? Kijk dan op de blog van Mirjam.

Knit Along

Om mezelf extra te stimuleren zocht naar een leuke KAL (knit-Along). En in oktober hoef je hier niet lang naar te zoeken, want er zijn er genoeg! Toen ik de MKAL (Mystery Knit-Along) van Stephen West zag, wist ik het gelijk: “dit jaar doe ik mee!”.

Voor wie niet bekend is met een Knit-Along, tijdens een Knit-Along brei je (of bij een CAL, haak je; of bij een SAL, borduur je) samen met andere hetzelfde project. Tijdens de KAL deel je foto’s, vragen of verhalen over jouw voortgang. En een MKAL gaat nog een stukje verder, omdat je dan aan het begin nog niet weet wat je uiteindelijk gaat maken. Elke week wordt er een stukje van het patroon gedeeld en kun je weer een stukje verder werken, maar het eindresultaat is nog steeds niet bekend. Het kan goed uitpakken, maar het kan zeker ook tegenvallen. Dat is de gok die je moet nemen. Maar bij Stephen West kon het naar mijn idee alleen maar goed uitpakken, so I was in! Ten slotte bepaal je zelf het garen en dus de kleur waarmee je aan de slag gaat, en dat kan veel bepalen.

Voorpret

De #StarflakeMKAL begint dus al bij het uitzoeken van je garen. Mister West raadde aan om 2 kleuren met een hoog contrast te kiezen, zodat het patroon het beste zichtbaar zou zijn. Geïnspireerd door de prachtige strengen in de vlogs van Mirjam Molenbeek, kocht ik bij Mirjam de “I will” speciaal voor haar geverfd door Textielwerk. En daarbij zocht ik nog een effen groene kleur. Mirjam was heel behulpzaam met de maken van foto’s van prachtige combinaties, maar het was steeds helaas niet de combinatie die ik in mijn hoofd had. Ik besloot om daarom te gaan voor de combinatie met Scheepjes Metropolis in de kleur “Karachi”, nummer 016. Scheepjes was zo fantastisch om deze bollen te sponsoren! Nogmaals bedankt hiervoor!

IMG_20191006_103042_494

En als je dan de garen voor het eerst samen ziet, dan kan het feest echt beginnen! Hoewel de Metropolis iets dikker van draad is, gingen deze twee super goed samen, laat je hierdoor dus niet tegenhouden. Bovendien is de Scheepjes Metropolis in 80 kleuren te krijgen, dus een combinatie hiermee is zo gemaakt!

Keeping up

Elke week probeerde ik bij te blijven met het patroon (al was het maar om op Instagram geen spoiler te zien), maar helaas lukte dat niet altijd (ook het ontwijken van spoiler niet). Daarbij zorgde de korter wordende dagen voor minder licht, en licht heb je nou eenmaal nodig voor het maken van mooie foto’s. Door mijn werktijden, kon ik eigenlijk alleen in het weekend foto’s maken, of vroeg in de ochtend. En ik wilde van elke deel een foto maken, dus soms bleef het project even liggen tot het weer weekend was.

IMG_20191027_175719_250

Bring along

De Starflake ging overal mee naartoe; tropisch zwemparadijs, dagje dierentuin, op bezoek bij opa & oma (toen brak mijn naald), de surfclub. En niet altijd nam ik er de tijd voor, maar als ik wilde breien, dan had ik mijn breiwerk in ieder geval bij de hand en kon de telefoon in mijn tas blijven. En nee, ik ben nog niet van mijn beeldschermverslaving af, maar de spelletjes zijn wel van mijn telefoon verwijderd en dat is al een mooie stap in de goede richting!

……..En na heel veel steken breien, en soms wat corrigeren, was begin november de shawl eindelijk klaar! En wat ben ik er trots op! En wat is hij mooi! En gaaf! Niet? Ik heb er ieder geval zeker geen spijt van dat ik heb meegedaan met deze KAL.

IMG_20191118_215857_555

Op mijn Instagram vind je nog meer foto’s van de Stephen West Mystery Knit-Along Starflake. En op mijn Ravelry vind je meer informatie over het garen en het patroon.

Brei jij mee?

Geïnspireerd geraakt door deze MKAL en heb je nu zelf zin om mee te doen met )een Knit-Along? Ik heb hieronder een paar leuke MAL’s (make-along) voor je op een rijtje gezet. Weet jij nog een leuke Make-Along die er niet bij staat? Laat het me weten!

  • Folklore Make Along van Knitpro (geïnspireerd op wat Folklore is voor jou)
  • Holiday Advent KAL van Ambah O’Brien (om je mini’s van een advent kalender te gebruiken)
  • Scheepjes Rozeta CAL (haak samen een prachtige deken met Scheepjes)
  • The Barmy Fox SAL (borduurpakket om een geweldige Kerstquote hanger te maken)
  • Eindejaars Knit Along van Mirjam Molenbeek (samen breien aan het Sockhead Slouch Hat van Kelly McClure)

 

1 reactie

  1. Mirjam Molenbeek

    Wat een onwijs leuke blogpost! Wat heerlijk dat ik je mede heb mogen inspireren ☺️Je sjaal is echt prachtig geworden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Miss Knitwit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑