Bloggen op de beurzen

De blaadjes vallen van de bomen,  buiten regent het steeds  vaker en langer, ’s morgens is het nog donker als je wakker wordt en buiten eten zit er niet meer in. Hoewel dit misschien niet heel gezellig klinkt, betekent dit wel dat de tijd van lekker bij de verwarming zitten, stamppot eten, warme chocolademelk drinken en heerlijk met een brei- of haakwerkje op de bank kruipen is aangebroken. En daarmee is ook het beurzenseizoen in aantocht. Dat klinkt dan opeens weer een stuk gezelliger (oftewel Hygge).
In mijn agenda staan 3 handwerkbeurzen genoteerd. Niet gewoon om te bezoeker als bezoeker, maar als blogger! Hoe gaaf! Graag vertel ik jullie alvast iets meer over de aankomende beurzen.

Knit&Knot – Tilburg

De eerste in de agenda is de Knit&Knot in Tilburg. Deze beurs bezocht ik een jaar geleden voor het eerst en wat was ik blij verrast. Er hangt een goede sfeer, het is een toffe locatie en het leuke aan deze beurs is dat het volledig is gericht op draadjes (dus geen papier, taarten, stempels ed). Liefhebbers van haken, breien, vilten, spinnen en verven (van garens) kunnen hier hun hart ophalen.  Het hele spectrum is hier te vinden, of je nu gewone haakkatoen van de grote merken zoekt of handgeverfde garens van indie-dyers (kleine onafhankelijke ververs). Kun je dan nog niet de juiste (kleur) garen vinden, dan kun je ook aan de slag om zelf garens te verven.

Tussen al dat moois om te kopen is er ook de mogelijkheid tot het volgen van tientallen verschillende workshops: van armbreien tot fair isle en van mochila tot macramé.
En mocht je dat nog niet genoeg vinden, dan kun je ook gezellig aanschuiven bij de bloggers, vloggers, ontwerpers, en haak-en breiexperts aan de tafels in het midden van de hal. Hier kun je de kunst af kijken of een praatje maken met de makers.  Of…….. met mij!


Ik ben hier zondag aanwezig als blogger! Ik vind het best spannend, maar volgens mijn voorgangers hoef ik dat helemaal niet te zijn. Kom gerust even gedag zeggen en/of schuif gezellig aan met je eigen handwerkje, dan wordt het hartstikke gezellig.

13, 14 en 15 oktober in Tilburg. Kaartjes: € 8,50. Voor meer informatie:  Knit&Knot

Creaweekend – Gorichem

De volgende beurs is precies een week later en is het Creaweekend in Gorinchem. Deze beurs ken ik al wat langer en heb ik zelf ook als verkoper gestaan, toen ik mijn wolwinkel nog had. Het is er altijd gezellig en er zijn veel hobbies vertegenwoordigd. Dus heb je interesse op een breder vlak, dan kun je hier helemaal los: van kaarten, taarten en sieraden maken tot mozaïek en keramiek. Maar ook op het gebied van haken en breien is hier genoeg te vinden, naast de verschillende workshops. Bij deze beurs is ook van alles te beleven voor de jongste hobbyisten, dus neem ze gerust mee in de herfstvakantie.

Zaterdag ben ik hier aanwezig als blogger en kun je bij mij aanschuiven voor een leuke workshop. Informatie hierover volgt.

20, 21 en 22 oktober in Gorinchem. Kaartjes: € 8,00. Voor meer informatie:  Creaweekend

Kreadoe – Utrecht

De laatste in het rijtje is de Kreadoe in Utrecht. Eén keer per jaar vind je in de Jaarbeurs Utrecht, 5 dagen lang, de grootste creatieve beurs van het land. Met alleen het langslopen van alle kraampjes ben je al een paar uur zoet. Je kunt je hier volledig onderdompelen in een creatieve wereld vol met inspirerende workshops, gezellige shops, duizenden bezoekers en de nieuwste trends op creatief gebied.  Als je de beurs ooit hebt bezocht, dan weet je waar ik het over heb. Heb je de beurs nog nooit bezocht? Dan moet je het gewoon zelf gaan beleven.

Ik zal zelf ook 1 dag aanwezig zijn (ook weer als blogger) en zal er tijdens de beurs op mijn blog verslag van doen.

1 t/m 5 november in Utrecht. Kaartje € 10,50. Voor meer informatie: Kreadoe

 

Natuurlijk zijn er nog meer beurzen op handwerkgebied, zowel in Nederland als België, en misschien komen er nog meer in mijn agenda te staan, maar voor nu is dit mijn lijstje. Weet jij nog een beurs die ik niet mag vergeten te bezoeken? Vertel mij welke beurs dat is en waarom ik deze niet zou mogen missen. Ik ben erg benieuwd……….

2 reacties

  1. Inge | Monsieur Mango

    Wat een leuk vooruitzicht! Zit je bij Kreadoe aan de bloggerstafel? Ik ben daar misschien ook één dag. Knit & Knot weet ik nog niet. Qua zelfpromotie doe ik het niet zo goed geloof ik. ?

    • miss_knitwit

      Geen idee van een bloggerstafel bij Kreadoe. De bedoeling is dat ik een verslag maak van de dag nog tijdens het evenement, zodat het andere laat zien hoe leuk het is. Ook ga ik een aantal workshops volgen. Ik zag de oproep voor bloggers voorbij komen en daarop heb ik gereageerd. Bij Knit&Knot heb ik het zelf voorgesteld (met positief resultaat) en voor het Creaweekend ben ik gevraagd nav de workshop van vorige keer. Een combinatie dus van een beetje geluk en brutaliteit, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2023 Miss Knitwit

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑